Безопасността е на първо място

horse riding Bulgaria, horse riding holidays Bulgaria, Bulgarian horse riding holidays, affordable horse riding holidays, 9

Ние в Конната База Сакар бихме искали да имате възможни най-добри преживявания – независимо дали сте ездач, придружител или просто сте дошли да разгледате.

   Колкото и да  добре да са тренирани и „спокойни“ конете, те в основата си са животни с голям „полет“. Това означава, че ние трябва да правим всичко възможно, те да са щастливи и здрави, за да сме сигурни, че ВИЕ сте щастливи и в безопасност.

По-долу ще прочетете  това, което включихме в списъка, за да прекарате забавно и безопасно времето на вашето посещение в Конна База Сакар.

1. Нашият парапет за връзване позволява конете да се връзват на безопасно разстояние по между си, което пък позволява ездачите и помощниците да се движат безопасно покрай конете.

2.  Блок за качване: Често начинаещите ездачи (а  дори и тези, които имат опит) намират качването и слизането от коня за едно от най-сложните неща в язденето. За да се улесни този процес, да бъде по-непринуден и по-безопасен, ние имаме блок за качване изработен по мярка.

3. Каски за езда: Каската за езда е основната част от екипировката и ние ще ви предоставим каска, когато яздите в Конна база Сакар. Всичките ни каски са закупени през последните две – три години и съответстват на най-новите и актуални изисквания на ЕС 89/686/ЕЕС.

   „Ако възнамерявате да носите собствената си каска за яздене, моля, имайте предвид, че не  приемаме нито един от старите типове (кадифени с 2-точково регулиране и не съответстващи на 89/686/ЕЕС  – Jockey skull caps), тъй като те не съответстват на актуалните правила за безопасност и не осигуряват нужната защита“

4. Протектор за гръб: Въпреки, че не е задължително да носите протектор за гърба, ние имаме избор за тези, които желаят. Всичко е в съответствие с актуалните стандарти за безопасност на ЕС , предлагаме размери от пет – шест годишни деца до възрастни.

5. Добре зареден комплект за първа помощ: Злополуки могат и се случват независимо, дали е свързано с коне или не, поради този причина ние имаме добре зареден  комплект за първа помощ за всякакви непредвидени ситуации и инциденти.

6. Пожарогасители: Ние имаме 3 пожарогасителя разположени около конюшните (2 в близост до конюшните / 1 в стаята за оседлаване на конете). Също така имаме няколко тежки метли за гасене на пожар, в случай на горски пожари.

7. Съхранение на медикаменти: Всички лекарства за конете се съхраняват на безопасно място извън обсега на децата в стаята за оседлаване на коне.

8. Заградена арена за уроци: За тези, които искат да усъвършенстват своите умения, ние създадохме заградена арена за яздене. Това означава, че учениците могат да яздят безопасно, знаейки, че са в заградено пространство и конят им ще остане там, където трябва да бъде.

9.Съвремени безопасни принадлежности за оседлаване на кон (конна амуниция / халс): Всичките ни коне имат съвременна, безопасна и добре-прилягаща конна амуниция. Тя се почиства и се проверява редовно и се съхранява в специална стая, за да сме сигурни, че няма да  се повреди.

10. Инструкция за безопасност: Ако вие сте за първи път в Конна база Сакар или сте начинаещи в  конната езда, ще получите кратък инструктаж по безопасност: какво е Позволено и какво е Забранено да правите около конете.

11. Безопасни писти и терен: Ние се намираме в края на селото до гората, което означава, че нашите ездачи са на безопасно разстояние от превозни средства, натоварени пътища и други потенциални препятствия.

12. CCTV (затворена в кръг телевизионна система): Нашата мрежа от камери пази вашите вещи, докато сте в Конна база Сакар.

13. Други  мерки за безопасност: Ние също имаме бързо освобождаващи се  поводи  за разходки и връзване на конете, шапки за еднократна употреба, две топли и студени приспособления за миене на ръце, тоалетна/ душ и сенчесто място за сядане за тези, които не яздят.