Нашата философия

Философия за програмиране и обучение в КБС

farm stay Bulgaria, eco-tourism Bulgaria,

Всички знаем, че Великобритания има много специални отношения с конете. От векове тя има изключителна традиция свързана с конен туризъм във всички отношения. От развитието на най-бързата от всички състезателна порода, английската чистокръвна, до създаването на първата асоциация за развитие на конете (Британското общество за коне). От векове Обединеното Кралство води конния свят в изследванията и разработки, програмирането, обучението и разбира се, конкуренцията.

В основата на британския конен спорт и туризъм стои внимателното и целенасочено обучение на деца и начинаещи. Това е мястото, където философията, разбирането и познанието се предават на бъдещите ездачи.

В Конна База Сакар работим усилено, за да отстояваме тези ценности и развиваме обучението си в британски стил, въпреки че сме разположени в противоположния край на Европа – в сърцето на региона Сакар на България.

Тук са седем начина да въведем истинският британски конен спорт и туризъм в КБС:

  1. Въпреки че нашата инструкторка по КБС Клеър Бейкър е лицензирана и сертифицирана като българска инструкторка по езда, тя е от Обединеното Кралство и се обучила сама по класическата британска система. Освен това, Клер редовно участва в различни обучителни курсове, базирани в Обединеното кралство, и мрежови събития, което означава, че тя е винаги в течение на британската философия и обучение, въпреки че работи в България.
  2. Системата за обучение на КБС се основава на класическото британско програмиране. Ние сме убедени, че всичко започва със солидна основа на уменията за езда и конни ездачи. Нашите начинаещи се съсредоточават върху баланса, координацията и уважението към коня и с напредването им, концепциите и уменията се представят чрез ясно дефинирана стълбица на прогресията.
  3.  Да си изключителен ездач не се отнася само за язденето. Обединеното Кралство признава, че опознаването на коня, научаването да разбираш коня и разбирането на поведението на конете е съществена част от изкуството за езда. Обучението ни учи на всички аспекти на конното майсторство от грижата за конюшнята и за конете до поведението и здраве, което прави не само по-добрите ездачи, но и по-добрите конници и в крайна сметка – повече всестранни енергични деца!
  4. Никой не се учи да шофира във Ферари и ако го прави това, със сигурност ще има ужасни катастрофи! Точно като сигурни, солидни, учебни шофьорски коли, нашите коне са идеални за обучаване. Британските училища за езда избират конете си внимателно, въз основа на характера, надеждността и спокойствието – и разбира се – така правим и ние! Това ни позволява не само да увеличим максимално безопасността за нашите ученици, но означава, че те могат да се съсредоточат 100% върху ученето и развитието на уменията си, а не да контролират лудите коне!
  5. Разбираме важността, която българските родители дават на обучението по английски език и признаваме, че повечето деца, на които преподаваме, изискват развитие в говоренето и слушането. Поради тази причина предлагаме обучение както на български, така и на английски език. Опитът ни е установил, че много деца активират своите умения за говорим английски, докато са ангажирани на кон и чрез просто повтаряне и обсъждане на околностите, ние постоянно подобряваме езика на нашите редовни детски ездачи.
  6. Обединеното Кралство признава, че ездата може да бъде опасен спорт и като такава слага безопасността в основата на всички конни дейности. В КБС също се съсредоточаваме върху безопасността. От дизайна на съоръженията до добре обмисленото програмиране, от обучението на персонала до наличността на оборудването ни (европейски стандартни шапки за безопасност и протектори за гръб) и спокойните и доволни коне – всичко е планирано и организирано да увеличи максимално безопасността на нашите клиенти и персонала.
  7. До като КБС е български, а не е част от Британското конно общество, ние все пак непрекъснато работим за спазване на стандартите на обществото, като се съсредоточаваме върху здравето на конете, безопасността на клиентите, здравето и безопасността, застраховката и грижите за конете. Екипът работи упорито, за да бъде в крак с развитието в Обединеното Кралство и последователно ги прилага в КБС.